Nyhetsarkiv

 • 23.12.2010 - Julehilsen til alle to- og firbeinte

  Da er selveste julekvelden like rundt hjørnet, og freden har vel snart senket seg i de tusen hjem.

  Vi i Dyrebeskyttelse Trondheim har hatt et travelt år som alltid, med mange hjemløse dyr som har trengt vår hjelp og vil trenge vår hjelp i 2011.

  Vi vil takke alle våre aktive hjelpere, støttespillere, krisehjem, brakkestellere og medlemmer en riktig god jul og et godt nytt år. Uten hjelp og bidrag til dyrene fra dere hadde vi ikke kunne drive hjulene rundt i DB Trondheim. Vi håper selvfølgelig at dere er med oss i 2011 også.

  Ta vare på hverandre, både mennesker og dyr.
  En riktig god jul ønskes dere alle!


 • 6.12.2010 - Slik ser Åpen dag ut i desember og på nyåret

  Åpen dag fremover:

  9. og 16. desember åpent som vanlig
  23. desember har vi stengt
  30. desember må du ringe vakttelefon på forhånd for å gjøre en avtale om å komme på besøk

  Første søndag i det nye året 2. januar er det stengt.
  9. januar er første åpen dag på en søndag.

  Velkommen skal dere være, og ha en fin adventstid!


 • 6.12.2010 - Økning av omplasseringsgebyrer

  Økning av omplasseringsgebyrer

  Veterinærutgiftene i forbindelse med inntak av hjemløse dyr er den desidert største utgiftsposten for Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn. Alle voksne katter blir kastrert/sterilisert, id-merket og vaksinerte (katter eldre enn 6 måneder), alle kattunger blir id-merket og vaksinerte (3-6 måneder gamle), og de fleste gnagere blir kastrert/id-merket før de omplasseres til nye hjem. I tillegg er mange av dyrene skadet eller syke når de kommer til oss, noe som ofte krever langvarig og kostbar behandling.

  Organisasjonen får som kjent ingen offentlig støtte, og prisene hos veterinæren stiger jevnt hvert eneste år. Med dette som bakgrunn ser vi oss nødt til å øke omplasseringsgebyrene for de hjemløse dyrene som ender opp hos Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn. Dette er helt nødvendig for at vi fortsatt skal være i stand til å hjelpe hjemløse og vanskjøttede dyr. De nye prisene er fremdeles meget gunstige i forhold til de faktiske veterinærutgiftene Dyrebeskyttelsen bærer for hvert enkelt dyr vi tar vare på.


  Prisøkningen blir som følger:
  • voksen katt; kastrert, id-merket, vaksinert (tidligere 500 kr), ny pris = 700 kroner
  • kattunger; id-merket og vaksinert (tidligere 250 kr), ny pris = 350 kroner
  • kaniner/gnagere; kastrert og id-merket (samme som før) = 500 kroner
  • andre dyr; helsesjekk hos veterinær (tidligere 250 kr) = 350 kroner

  Endringen vil gjelde fra og med 01.01.2011.


 • 28.11.2010 - Ta vare på dyrene i kulda!

  Det er kaldt ute. Dette er den kaldeste november vi har hatt på mange år, og vi tar frem ullklærne og fyrer godt i huset for å holde varmen. Dessverre er det ikke alle som har mulighet til å krype inn i et godt, lunt hjem i vinter. Vi i Dyrebeskyttelsen avdeling Trondheim og omegn gjør alt vi kan for å hjelpe hjemløse katter og andre dyr som går ute i kulda, men kapasiteten vår er sprengt og det er hjerteskjærende å si nei til mennesker som ringer oss om forfrosne katter som går rundt i snøen uten mat og ly. Vi oppfordrer folk til å bry seg om dyrene som sliter ute, en liten gjerning som vil bety så enormt mye for et lite liv. Vinteren er lang og vil bli kald, spre litt varme til de som så sårt trenger det.


 • 14.11.2010 - Viktig informasjon vedrørende Åpen Dag

  Fra og med 1.januar 2011 vil besøksdagen vår "Åpen Dag" flyttes fra torsdager til søndager. Åpningstiden vil være kl.14.00 - 16.00. Hjertelig velkommen skal dere være!


 • 11.11.2010 - NOAHs fakkeltog mot pels

  Lørdag 13.november kl.17.30 - 19.00 arrangerer NOAH fakkeltog mot pelsdyrnæringen i Trondheim sentrum. Dyrebeskyttelsen vil med dette oppfordre alle som bryr seg til å stille opp, og delta i fakkeltoget. Undersøkelser viser at flertallet av det norske folk er i mot pelsdyroppdrett, og dette er en gylden anledning for oss til å vise hva vi mener.
  For mer info om arrangementet, se; http://www.dyrsrettigheter.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=2611

  Vi sees!


 • 15.9.2010 - Høstens loppemarked på Bispehaugen skole

  Har du lopper du ønsker å donere til oss, ring vår vakttelefon 95225275. Vi starter med mottak av lopper i uke 38.

  Vi har loppemarked på Bispehaugen skole, helgen 16-17 oktober
  Lørdag: 11:00 - 16:00
  Søndag: 11:00 - 15:00

  Vi kommer til å ha mange fine og spennende lopper, kaffe og kakeservering. • 2.9.2010 - Åpen Dag hver søndag i hele september!

  I tillegg til ordinære åpningstider hver torsdag (18-20), holder Dyrebeskyttelsen åpent alle søndager i september. Kom innom å se alle de trivelige dyrene våre som venter på nye hjem!

  Fra kl 14-18 er vi på brakka, holder kake- og kaffesalg, pluss div andre artikler som t-skjorter og lignende, hvor inntektene går uavkortet til vårt praktiske arbeid med å hjelpe hjemløse dyr.

  Vi har hatt en travel sommer med å hjelpe mange dyr, og disse vil gjøre sitt beste for å sjarmere deg til å ta dem med hjem. Vurderer du å anskaffe deg katt, kom innom oss. Alle kattene våre er kastrert, ID-merket og vaksinert. Vi kjenner dyrene og deres lynne, og kan hjelpe deg med å finne et dyr som passer deg. Vi gir råd og veiledning ved behov.

  Våre frivillige og alle våre katter ønsker deg velkommen til åpen dag!


 • 26.7.2010 - Brev med anonym avsender

  Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn har fått henvendelser fra flere privatpersoner som har mottatt anonyme brev i posten. Disse har blant annet inneholdt "Kastrer katta di" brosjyren som vi har utarbeidet i samarbeid med en rekke aktører. Vi vil med dette opplyse at disse brevene ikke er sendt ut fra oss. Brevpost fra Dyrebeskyttelsen vil alltid være signert og stemplet.

  På vegne av styret
  Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn;
  Hege Wensell


 • 19.6.2010 - Velkommen til vår Stand på Martnan 2010

  Det er Martna 22-24 juni, fra kl 10-22. Vi skal ha stand med salg av effekter og lynlotteri med fantastiske premier i år også.
  Gavekort fra Plantasjen, Lush, Isis Klinikk, Bowling 1 og 1 stk PSP + mye mye mer, over 30 premier så gode vinnersjanser.

  Du finner oss i et beige telt i Kongensgate. Hjelp dyrene og støtt vårt arbeid :)
  Sees der


 • 25.5.2010 - loppemarked på Bispehaugen skole

  Vi har loppemarked på Bispehaugen skole i helgen 5. - 6. Juni:
  Lørdag: 11:00 - 16:00
  Søndag: 11:00 - 15:00

  Vi har mange fine og spennende lopper, kaffe og kakeservering


 • 16.5.2010 - Brakken åpnet igjen

  Endelig begynner vi å bli ferdig med oppussingen på brakka vår. Vi ønsker velkommen til åpen dag i nyoppusset brakka, torsdag kl.18-20. Enkel servering - vell møtt!


 • 19.4.2010 - Brakka forsatt stengt

  Kattebrakka vår på Sluppen forblir stengt en stund fremover grunnet oppussing. Dette betyr at Åpen dag torsdag 22 og 29 april er avlyst.
  Ønsker du å besøke noen av våre flotte dyr så ta kontakt med vår vakttelefon på nummer 95 22 52 75.


 • 7.4.2010 - Brakka stengt pga sykdom

  Åpen dag torsdag 8. april og torsdag 15. april utgår.
  Ønsker du å treffe noen av våre katter/dyr kan du ringe vakttelefon vår på telefonnummer 95225275, for å gjøre en avtale.


 • 7.4.2010 - Årsberetning 2009

  Årsberetningen for 2009 kan nå lastes ned her


 • 22.3.2010 - Kastrer katta di!

  Dyrevernnemnda, Foreningen for Omplassering av Dyr i Trondheim, Dyrebeskyttelsen Trondheim, Mattilsynet og Trondheim kommune har gått sammen om kampanjen ”Kastrer katta di”.
  Produksjon av uønskede kattunger og hjemløse katter er et omfattende dyrevernproblem som kan forebygges hvis folk viser ansvar.
  Sammen har vi utarbeidet en brosjyre som omhandler dette problemet. Vil du bidra med å spre denne informasjonen? Send gjerne linken til brosjyren videre!
  Husk å kastrer katta di!  Plakaten (pdf format)

  Brosjyren (pdf format)


 • 9.3.2010 - Saksliste til årsmøte

  Saksliste til årsmøte lagt ut.


 • 23.2.2010 - Årsmøte 2010

  Årsmøte for stiftelsen Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn avholdes onsdag 17.mars kl.19.00 på Voll gård, Moholt. Sakslisten vil bli publisert på www.dyrebeskyttelsen-trondheim.no senest 10.mars, og sakspapirene vil bli utdelt på selve årsmøtet. Enkel servering - vel møtt!


 • 14.2.2010 - Selfangst

  Det har vært mye snakk i media den siste uken om Selfangst, blant annet i Adresseavisen "Drev skytetrening på levende selunger".
  Vi i dyrebeskyttelsen er sterkt imot selfangst og anbefaler alle å skrive under på underskriftskampanjen for å stoppe statsstøtten til selfangst, eller bli med på facebook gruppen Nei til selfangst!

  Du kan lese mer om Norsk selfangst på selfangst.info


 • 13.2.2010 - Nytt medlemsregister

  Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Trondheim og Omegn vil informere dere om at vi har gått over til å bruke et nytt medlemsregister. Det er SpareBank1 sitt Medlemsnett vi har tatt i bruk, og ettersom dette er et nytt produkt har det desverre gitt oss en del startproblemer.
  På grunn av dette var den fakturaen vi sendte ut litt enkel og mangelfull, blandt annet kom det ikke med fullt navn på organisasjonen. Vi vil understreke at kontonummer og kid nummer samt beløp er riktig.
  Fakturaens utseende er nå ordnet og blir i fremtiden slik den skal være.

  Vi beklager så mye det som har skjedd og ber om forståelse for dette.

  Faktura
  Slike ser fakturaen ut (når sendt ved epost)


 • 12.1.2010 - Takk for støtten

  Dyrebeskyttelsen takker for all støtte og bidrag i form av gaver og pengestøtte vi mottok i 2009.
  Dette var til stor hjelp for oss i vårt arbeid for syke og hjemløse dyr. Vi ønsker alle våre støttespillere et godt nytt år.


 • 30.8.2010 - Åpen lørdag

  Åpen dag lørdag 5 September kl 13-17

  Vi ønsker store og små velkommen til Åpen dag lørdag 5. September kl 13:00 - 17:00 på kattebrakka vår i Sluppenveien 10b. Det blir salg av kaffe og vafler, stand, loddsalg og mulighet for å hilse på dyrene våre.
  Vi gleder oss til å se dere der :) • 6.6.2010 - Sirkusdemonstrasjon

  Demonstrasjon mot bruk av dyr i sirkus

  Dyrebeskyttelsen Trondheim og NOAH Trondheim demonstrerer mot bruk av dyr i sirkus.

  Demonstrasjonen foregår ved Sirkus Agora på Lade

  Fredag 27. Kl. 18.00
  Lørdag 28. Kl. 14.00 og 18.00
  Søndag 29. Kl. 14.00 og 18.00
  • Velg et årstall for å se nyheter fra det året