Nyhetsarkiv

 • 23.12.2009 - God Jul

  Julefreden senker seg om kort tid i de tusen hjem. Her er noen ord til ettertanke…

  Vi har tatt imot mer enn 300 dyr i år, og slått alle rekorder fra tidligere år. Veterinærbudsjettet er sprengt, og mange hjemløse dyr har trengt vår hjelp.  Mange har vi ikke klart å hjelpe heller. Det er skrikende behov for dyrevernsorganisasjoner rundt om i landet, og da spesielt de som har mulighet til å ta inn dyr, og gi de den hjelpen de trenger.

  Vi i Dyrebeskyttelsen Trondheim og omegn vil ønsker alle våre støttespillere, krisehjem, brakkestellere og medlemmer en riktig god jul og et innholdsrikt nytt år. Vi takker så mye for deres hjelp og bidrag til dyrene, og vi håper på at dere er med på laget i 2010 også.

  Ikke glem dyrene i julen, de trenger oss...


 • 19.12.2009 - Grasrotandelen

  Dette året har, om mulig, vært enda tøffere enn i fjor når det gjelder antall hjemløse dyr som trenger hjelp. Veterinærutgiftene har blitt meget høye på grunn av inntak av mange syke, skadde og slitne dyr. Derfor er det svært gledelig at vi har mange støttespillere gjennom Grasrotandelen i Norsk Tipping, og dette er til stor hjelp for Dyrebeskyttelsen Trondheims økonomiske situasjon. For å følge med på hvor mange som støtter oss, kan dere kikke på følgende nettside:
  https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/page?id=558

  Det er midlertidig mange som ikke kjenner til Grasrotandelen og som ikke vet at Dyrebeskyttelsen er med på denne ordningen. Dersom du har lyst å hjelpe til med å spre denne gode nyheten, kan du laste ned plakaten nedenfor og henge opp i nærmiljøet ditt; på skolen, på jobb, på butikken og ellers i nabolaget.

  På forhånd; tusen takk for hjelpen fra både oss to- og firbente i Dyrebeskyttelsen Trondheim


 • 6.10.2009 - loppemarked på Bispehaugen skole

  Åpent:
  Lørdag 10. Oktober: kl 11:00 - 16:00
  Søndag 11. Oktober: kl 11:00 - 15:00

  Mange fine og spennende lopper, kaffe og kakeservering.


 • 14.8.2009 - Nye rutiner ved omplassering av kaniner

  Dyrebeskyttelsen får stadig flere henvendelser fra publikum om kaniner på villstrå, og hjemløse kaniner synes dessverre å være et økende problem. Når vi tar inn kaniner og andre dyr søker vi i første omgang etter dyrets opprinnelige eier. Dersom vi ikke finner tilbake til eier, omplasseres kaninen til et nytt hjem, og det skrives kontrakt hvor den nye eieren blant annet forplikter seg til å ikke drive avl på kaninen. Det finnes mer enn nok kaniner på markedet allerede, og vi ønsker ikke at kaninene som har vært innom oss skal bidra til denne overproduksjonen. Det viser seg midlertidig at flere har brutt denne betingelsen ved adopsjon av kaniner, og vi ser oss derfor nødt til å gjøre noe med dette. Med dette som bakgrunn har styret vedtatt at alle voksne kaniner skal kastreres og id-merkes før de omplasseres til et nytt hjem. Dette gjelder både hann- og hunnkaniner som er gamle nok til å kastreres før omplassering. For å kompensere for de økte veterinærutgiftene dette medfører vil omplasseringsgebyret økes fra 250 til 500 kroner.

  På vegne av styret;
  Hege • 3.8.2009 - Inntaksstopp hos dyrebeskyttelsen

  Vi mottar for tiden utallige henvendelser fra publikum om dyr som er funnet, og som synes å  være hjemløse. Dyrebeskyttelsen Trondheim har nærmere 90 dyr i vår omsorg for tiden, og kapasiteten vår er dermed på bristepunktet. Dette medfører at vi har mer eller mindre inntaksstopp for tiden, og vi ber publikum om forståelse for dette. Dyrebeskyttelsen er en ideell organisasjon og har derfor begrensede ressurser både økonomiske, plassmessig og ikke minst på det menneskelige plan. Vi kan for tiden kun hjelpe i akutte situasjoner med dyr som er syke, skadde, drektige og ellers i behov for øyeblikkelig hjelp. 

  Dersom man finner et kjæledyr som man antar er kommet bort fra eier eller som er hjemløs kan man annonsere dyret gratis på nettsiden www.dyrebar.no. Når man har lagret annonsen kan man skrive ut ”funnet plakater” ved å klikke på ikonet ”last ned plakat” i selve annonsen på nettsiden, og disse kan henges opp på butikker i lokalmiljøet, på lyktestolper, på postkassestativer osv. Katter og hunder kan være id-merket enten med tall tatovert i øret eller med en mikrochip som ligger under huden i nakken – denne er ikke synlig og må leses av med en skanner. Mikrochipskannere finnes hos alle dyreklinikker, hos Viking redningstjeneste og Dyrebeskyttelsen, og det er gratis å få sjekket om dyret bærer en id-brikke. Noen katter som bærer mikrochip har bokstavene ”ID” eller ”M” tatovert i øret, men dette gjelder ikke alle. Det er også mulig å annonsere hjemløse dyr gratis i aviser om man sender inn en mail med et lite bilde og en kortfattet tekst. Vi håper at noen av disse tipsene kan være til hjelp! • 17.6.2009 - Vi trenger flere midlertidige hjem

  Kan du hjelpe?

  Det nærmer seg sommer og ferietid. En flott tid for oss mennesker men ofte kan det være en tragisk tid for våre kjærledyr. Mange dyr blir dumpet og forlatt av sine eier.

  Som frivillig dyrevernsorganisasjon ser vi et økende problem for hver sommer som kommer med dyr da spesielt katter som blir gjort hjemløse av sine eiere. Vi har inntaksstopp og har hatt det i 3 uker nå, ventelisten øker for hver dag med dyr som trenger hjelp. Det er fullt hos oss!

  Kan du tenke deg å åpne ditt hjem for dyr i sommer, om så det er for noen uker. Vi trenger sårt flere krisehjem NÅ.

  Ta kontakt med oss


 • 16.6.2009 - Stand på Martnan

  Martnan 23-25 juni kl 10-22. Vi skal ha stand med salg av effekter og lynlotteri med fantastiske premier.
  Gavekort fra Namsskogan familepark, Vinjes Bilpleie, Lush, Isis Klinikk + mye mer, over 30 premier så gode vinnersjanser.

  Du finner oss i et beige telt i Kongensgate vis a vis Nr 14 B (Svaneapoteket). Støtt dyrene og vårt arbeid :)
  Sees der!


 • 15.6.2009 - Gladnyhet

  Grasrotandelen
  Første kvartal av "Grasrotandelen" ble utbetalt til de frivillige organisasjonene 1.juni. Dyrebeskyttelsen Trondheim er den dyrevernsorganisasjonen i landet som har fått nest mest utbetalt så langt; hele 37.455 kroner! Vi har per i dag 244 personer som har øremerket sin grasrotandel til oss.

  Vi vil si tusen takk til alle som gir sin støtte til oss, og samtidig takke alle som har hjulpet oss å informere omverdenen om at vi er med på ordningen!


 • 8.6.2009 - Åpen dag hos Byåsen dyrehospital

  Vi skal ha stand hos Byåsen Dyrehospital lørdag 13. juni kl 12-16. Det blir et stort familearrangement. Håper vi sees der!


 • 2.6.2009 - Støtt hunden Majlo


  Mange har sikkert lest om hunden Majlo som er i forvaring hos politiet i Trondheim.
  Hunden er av rasen Amstaff, og denne rasen er forbudt i Norge. Eieren til hunden hadde ikke kjennskap til dette, og de ønsker å få tilbake hunden og flytte tilbake til Sverige hvor de opprinnelig kommer fra og hvor rasen er lovlig.

  Det er nå opprette en konto hos Dyrebeskyttelsen Norge hvor det samles inn penger til saken. Innsamlingen er ment å dekke utgifter til advokat, kenneloppholde osv.
  Dnb Nor kontoen har følgende kontonummer: 1503.10.26307 (Merk innbetalingen "Majlo")

  Vi i Dyrebeskyttelsen Norge, Avdeling Trondheim og Omegn ønsker at hunden skal få leve og at eieren skal få ta den med tilbake til Sverige. Har du lyst og anledning til å støtte saken så benytt deg av kontonummeret ovenfor.

  Dersom det er noen spørsmål kan Dyrebeskyttelsen Norge kontaktes på tlf.nr 23 13 92 50

  For mer info om saken, se:
  http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article1289214.ece
  http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article1286221.ece
  http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1323812.ece


 • 1.6.2009 - Vårstand

  Velkommen til vår stand på Voll Gård 7 juni kl 12-17. Det blir en gøyal dag for liten og stor med forskjellige aktiviteter på området i regi av Voll Gård


 • 19.5.2009 - Fosterkattmamma søkes

  Vi har fått inn tre nyfødte morløse kattunger som så sårt trenger omsorg fra en kattemor.
  Er det noen som har en diegivende kattemamma som kan tenkes å ha hjerterom og husrom til disse tre?
  Dyrebeskyttelsen tar naturligvis ansvar for de tre kattungene og sørger for det som trenges av mat, utstyr, kattesand, ormekur osv. Og kattungene vil bli omplassert via oss når den tid kommer. Kan du hjelpe? Kontakt oss på tlf 95 22 52 75 • 7.5.2009 - Loppemarked 2009

  Loppemarked på Bispehaugen skole 9-10 mai!


  Mange fine og spennende lopper, kaffe og kakeservering.
  Åpent:
  Lørdag 9. Mai: 11:00 - 16:00
  Søndag 10. Mai: 11:00 - 15:00 • 30.3.2009 - Lopper ønskes

  Vi ønsker oss lopper til loppemarked

  Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn skal arrangere loppemarked på Bispehaugen skole helgen 9. og 10.mai, og nå ønsker vi oss fine lopper.

  Vi kan dessverre ikke ta imot store møbler eller hvitevarer da vi har begrenset med lagringsplass og transportmuligheter. Har du lopper til oss? Kontakt oss på tlf.nr 95 22 52 75. • 22.3.2009 - Video fra brakka

  Se vår nye video av kattene vi har på brakka vår


 • 10.3.2009 - Saksliste til årsmøte

  Saksliste for årsmøte 2009 er nå tilgjengelig.


 • 26.2.2009 - Grasrotandelen

  Vi i Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn er nå registert i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund. Dermed er vi også med i det spennende prosjektet som heter Grasrotandelen. Fra og med 1.mars er det mulig for alle som tipper hos Norsk Tipping å tilgode se en frivillig organisasjon når man tipper. 5% av tippepengene går da til den utvalgte organisasjonen uten at det koster tipperen noe ekstra.
  Vi vil med dette oppfordre så mange som mulig til å støtte Dyrebeskyttelsen Trondheim. Spør etter oss hos tippekommisjonæren eller noter organisasjonsnummeret vårt; 940 443 237 og oppgi dette når du skal tippe. På forhånd: tusen takk for støtten!

  For mer info, se: Norsk tipping sine websider


 • 25.2.2009 - Årsmøte 2009

  Årsmøte for Stiftelsen Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn avholdes, onsdag 18.mars kl.19.00 på Voll Gård, Moholt. Vel møtt


 • 9.2.2009 - Åpen søndag

  Vi ønsker velkommen til åpen Søndag 15,22 feb. og 1 mars. Åpent fra kl 14-16


 • 20.1.2009 - Dyrebeskyttelsen Nordtrøndelag

  Det er nå opprettet en lokalavdeling for Dyrebeskyttelsen i Nord Trøndelag. Vi hilser den velkommen, og vi håper på et godt samarbeid i tiden fremover. Som nyoppstartet forening trenger de hjelp på mange plan; et sted for å ta imot hjemløse dyr, fosterhjem for hjemløse dyr, støttemedlemmer og økonomiske gaver og ellers alt fra kattemat, tepper, ormekur, kattebur, kattedo osv. Har du lyst til å hjelpe foreningen i gang? Ta en titt og kontakt dem gjerneJ

  Nettside: www.dn-nordtrondelag.no
  Epost: dn.nordtrondelag@gmail.com
  Tlf.nr: 95 28 15 79 • 15.1.2009 - Loddtrekning for 2008

  Vi gratulerer vinnerne av loddtrekkningen for 2008:

  1. Premie: Midtbysjekk 1500 kr: Elin Sundseth. Lodd nr 1073
  2. Premie: Midtbysjekk 1000 kr: Hilde Bøkestad. Lodd nr 1696
  3. Premie: Midtbysjekk 500 kr: Gerd Skipnes. Lodd nr 1164
  4. Premie: Midtbysjekk 500 kr: Bjørg Knutzen. Lodd nr 2380
  5. Premie: Midtbysjekk 500 kr: Hans Sundseth. Lodd nr 1017
  6. Premie: Midtbysjekk 500 kr: Jan Skjærli. Lodd nr 1976
  7. Premie: Midtbysjekk 500 kr: Trond Artnsen. Lodd nr 2454.  • Velg et årstall for å se nyheter fra det året